• Έχουμε προβλήματα συνθηκών υγιεινής στις δημόσιες υπηρεσίες…

Αυτό που μπορούμε να αντιληφθούμε ότι και στις δημόσιες υπηρεσίες αναδεικνύεται το βαρύ αποτύπωμα μιας πορείας πολλών ετών συρρίκνωσης των κοινωνικών δομών αυτής της χώρας λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Λόγω του γεγονότος ότι η χώρα, και όχι μόνο εν μία νυκτί, κατέρρευσε και έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, άρα και της οικονομικής και της κοινωνικής καταστροφής.

Σταδιακά αλλάζουμε σελίδα, η χώρα πλέον από τον Αύγουστο έχει βγει από τα μνημόνια…

  • Ο κόσμος ο απλός ζητάει να βλέπει βελτίωση στην καθημερινότητά του αλλά και στην τσέπη του…

Αυτό που μπορούμε να πούμε ευθαρσώς στον κόσμο, είναι ότι βγήκαμε οριστικά από την μνημονιακή επιτροπεία και οφείλει ο κόσμος να γνωρίζει ότι κατά την διάρκεια των δύο μνημονίων χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας και αυτό δεν συμβαίνει σε κράτη που βρίσκονται σε καιρό ειρήνης, αλλά σε κράτη που είναι σε εμπόλεμη σύρραξη η οποία κρατά και αρκετά έτη.

Επομένως, ανακτώντας σταδιακά την οικονομική αλλά και την εθνική μας κυριαρχία, μπορούμε βήμα-βήμα να βελτιώνουμε τη ζωή μας και αυτό να αποτυπωθεί και στην τσέπη του κόσμου.

Από την ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια εξαγγελία μέτρων τα οποία σήμερα γίνονται πράξη. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, καταργήσαμε τον υποκατώτατο…

Αυτά που λέγονται εδώ δεν χρήζουν μιας πολιτικής προσέγγισης με όρους σοβαρότητας. Θέλω να πω, πως αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχουμε γυρίσει σελίδα. Την επομένη της εξόδου από το μνημόνιο, ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας μια σειρά μέτρων. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έγινε πράξη. Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων 1% κάθε χρόνο και σε βάθος 4ετίας, ξεκίνησε και γίνεται πράξη. Δεν αλλάζουν τα πάντα εν μία νυκτί.

Πολύ εύκολα μπορείς να κατεδαφίσεις ένα κτίριο με εκρηκτικά και είναι πολύ δύσκολο να το οικοδομήσεις ξανά από την αρχή. Αυτή τη στιγμή αποτυπώνονται τα θετικά μέτρα και είμαστε στο τελικό στάδιο του διαδόχου σχήματος του ν. Κατσέλη. Θα τα δει ο κόσμος μπροστά του.

Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι λωτοφάγοι. Γνωρίσανε και βιώσανε τις δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας επί ΝΔ, βλέπουν και σήμερα ότι γίνονται προσλήψεις στα νοσοκομεία, άλλωστε γι’ αυτό εφαρμόζεται πλέον ο κανόνας 1 προς 1, ενώ η ΝΔ επιμένει στο μία πρόσληψη για κάθε 5 απολύσεις. Πως θα ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος;

  • Συνταγματική Αναθεώρηση

Συγκρίνονται δύο πολιτικά σχέδια. Ή με τα συμφέροντα των πολλών ή με τα συμφέροντα των λίγων. Αυτό αποτυπώνεται και στη Συνταγματική Αναθεώρηση